top of page

CSOPORTBA ILLESZKEDÉST MEGELŐZŐ KOMPLEX VIZSGÁLAT

Mielőtt a gyermek egy csoportba bekerül, egy egyszeri, komplex vizsgálat keretében ismerjük meg a családot (ha még nem jártak a Csigaházban). Erre azért van szükség, hogy felmérjük, be tud-e illeszkedni a csoportba a gyermek, valóban segít-e neki az adott csoportos forma. Ezen a találkozón beszéljük meg a csoport céljait, kereteit is. A csoportokon való részvétel feltétele a rendszeres szülőkonzultáció.


A komplex vizsgálatot a két csoportvezető végzi, a vizsgálat 60-90 percet vesz igénybe. A szülővel való beszélgetést követően megismerkedünk a gyermekkel is. Életkorához illeszkedő eszköztárral (játék/rajzolás/beszélgetés) teremtünk bizalomteli légkört, melyben elengedetten lehet jelen a gyermek.

 

A csoportokra elég 5 perccel a csoport kezdése előtt érkezni, és kérjük, hogy a vége előtt 5 perccel érkezzenek vissza a szülők, kísérők a váróba. A járványhelyzet miatt a rövid várakozási időt fokozottan kérjük betartani. A csoportokat a személyes térben zajló munkára tervezzük, de szükség esetén átváltunk online formába. Csoportjaink alacsony létszámúak, maximum 4-5 fővel dolgozunk.

SZAKEMBEREINK

Ági.JPG

Arató Ágnes

klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus,

szülő-csecsemő konzulens

Alexa.jpg

Ács Alexandra

klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus,

autogén tréning gyakorlatvezető

Balázs Fruzsina.JPG

Balázs Fruzsina

sportpszichológiai szakpszichológus, tanácsadó szakpszichológus jelölt

Háber-Vajda Ágnes

Háber-Vajda Ágnes

szakvizsgázott okleveles gyógypedagógus

László Réka.jpg

László Réka

tanácsadó szakpszichológus

Nagy Eszter.JPG

Nagy Eszter

pedagógiai szakpszichológus, gyermek- és serdülő CBT konzultáns

bottom of page