top of page

RÓLUNK

A csigaház motívuma jelképezi a középpont felé fordulást, az otthon biztonságosságának értékét, és egyúttal a világ megismerésére való nyitottságot, játékosságot is.

Műhelyünk célja, hogy professzionális segítséget nyújtson a hozzánk jelentkező családoknak. Komplex szemléletben dolgozunk: egyszerre vizsgáljuk a gyermek testi, szellemi és pszichés fejlődését, a problémát pedig ebben a háromszögben helyezzük el. Ennek szellemében alkotunk képet róla, mivel hisszük, hogy egy gyermek akkor tud megfelelő ütemben fejlődni, ha a képességei megfelelő fejlettségi szinten vannak, és hogy intelligenciája akkor tud kibontakozni, ha lelkileg is kiegyensúlyozott, a lelki egyensúly pedig a testi egészségtől elválaszthatatlan.

A boldog, önfeledt, elégedett gyermekkor óriási erőforrás az életben. Ennek akadályait nem mindig látni elsőre, a családok csak azt észlelik, valami hátráltatja gyermekük kibontakozását (pl.: szorongás, magatartási problémák, dühkitörések, testi tünetek, tanulási problémák). A szülői lét, a családi élet nehézségei gyakran megkívánják, hogy szakmai segítséget kérjünk, külső szemlélőt vonjunk be a problémák értelmezésébe. Értem-e, ismerem-e gyermekemet? Képes vagyok beleképzelni magam a helyzetébe? Tudok-e vele beszélgetni? Ismerem-e önmagamat, szülői terheimet? A hozzánk forduló családokkal ilyen nehéz és lényeges kérdéseken gondolkodunk együtt.

Szakmánk iránti elhivatottságunkkal azt hangsúlyozzuk, hogy az önismereti munka, az önmagunkról való gondolkodás társadalmi létszükséglet.

Családias környezetben, a belváros szívében várjuk a szülőket és a gyermekeket a Csigaházban!

SZAKEMBEREINK

Ági.JPG

Arató Ágnes

klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus,

szülő-csecsemő konzulens

Alexa.jpg

Ács Alexandra

klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus,

autogén tréning gyakorlatvezető

Balázs Fruzsina.JPG

Balázs Fruzsina

sportpszichológiai szakpszichológus, tanácsadó szakpszichológus jelölt

Nagy Eszter.JPG

Nagy Eszter

pedagógiai szakpszichológus, gyermek- és serdülő CBT konzultáns

IMG_9066.jpg

Háber-Vajda Ágnes

szakvizsgázott okleveles gyógypedagógus

Réka.jpg

László Réka

tanácsadó szakpszichológus

bottom of page