top of page

SZOCIÁLIS-KOMMUNIKÁCIÓS KÉSZSÉGFEJLESZTŐ CSOPORT

13-18 ÉVESEK SZÁMÁRA

Szociális-kommunikációs készségfejlesztő csoport asztali szerepjátékkal

 

Szeretettel várjuk azokat a 13-18 éves szociális nehézségekkel küzdő kamaszokat, akik szívesen részt vennének egy közös kalandban!

A csoportos foglalkozások során a szerepjátékot más szociális készségeket fejlesztő, önismereti és alkotó  tevékenységekkel egészítjük ki. A Critical Core szerepjátékot autizmussal élő gyerekek számára fejlesztették ki.

A kamaszok kitalált hősök bőrébe bújva oldanak meg a hétköznapi életben is előforduló problémákat, ezeken keresztül fejlődnek a kommunikációban, együttműködésben, rugalmasságban és érzelemszabályozásban.

A Critical Core rendelkezik a videójátékok által nyújtott előnyökkel (strukturált keretek, izgalmas kihívások, sikerélmények, gyakori visszajelzés stb.) képernyő előtt töltött idő nélkül!

A módszerről bővebb információ az alábbi linken található: https://gametogrow.org/criticalcore/

A csoportot játékmesterként pszichológus szakemberek vezetik. A gyerekek minden alkalommal életkoruknak megfelelő csoportbontásban, kétféle foglalkozáson vehetnek részt: asztali szerepjáték és önismereti, szociális készségeket fejlesztő játékok, gyakorlatok.

A foglalkozások keddenként 15 órakor és 17 órakor kezdődnek, 120 perces időkeretben zajlanak, ára 10.000 HUF/fő/alkalom.

Akik korábban még nem jártak nálunk, a csoportba kerüléshez szükséges előzetesen egy szülőkonzultációval egybekötött megelőző interjú, ahova a szülőt és gyermeket együtt várjuk. Az interjú célja a gyermek aktuális állapotának megismerése, hogy az egyéni sajátosságait figyelembe véve kapjon megfelelő támogatást. Valamint a gyerekek is megismerhetik a helyszínt és a csoportot vezető szakembereket. A megelőző interjú (50-60 perc) ára 15.000 HUF

Amire számítani lehet:

  • kétféle intenzív fejlesztő foglalkozás csoportbontásban (szünettel)

  • asztali szerepjáték a Critical Core-ral (https://gametogrow.org/criticalcore/)

  • szociális készségfejlesztő játékok és gyakorlatok

  • társasjátékozás, izgalmas kalandok, kihívások

  • karakterlapok és dobókockakészlet

SZAKEMBEREINK

Balázs Fruzsina_edited.jpg

Balázs Fruzsina

sportpszichológiai szakpszichológus, tanácsadó szakpszichológus jelölt

IMG_1326.jpg

László Réka

tanácsadó szakpszichológus

Nagy Eszter.JPG

Nagy Eszter

pedagógiai szakpszichológus, gyermek- és serdülő CBT konzultáns

bottom of page